Τρίτη 29 Απριλίου 2014

shabby chic style!

 



 


                                  Παλαίωση Shabby chic !



Το στύλ Shabby shic είναι ιδιαίτερα αγαπητό και διαδεδομένο σαν τεχνική παλαίωσης. Το όνομα του δηλώνει ότι πρόκειται για κάτι το παλαιό , το φθαρμένο, το βρώμικο , το λερωμένο.Αυτό άλλωστε μιμείται κανείς με την τεχνική αυτή .Τα χρώματα που επιλέγονται είναι συνήθως ανοιχτόχρωμα σε παστέλ αποχρώσεις,ή σε τόνους του λερωμένου άσπρου.

Συνδυάζεται με ζωγραφική ή την τεχνική του ντεκουπάζ, αλλά και μόνη της σαν τεχνική παλαίωσης σε μικρο έπιπλα.Τα μοτίβα που επιλέγονται για ντεκουπάζ  με το στύλ shabby chic , είναι κυρίως λουλούδια ή ρομαντικά θέματα αλλά και θέματα σε στύλ country.Η διαδικασία της τεχνικής αυτής βασίζεται στην εμφάνιση του (σκουρότερου) χρώματος κατά τόπους και επιλεκτικά ,με το τρίψιμο ( γυαλοχαρτάρισμα) δημιουργώντας έτσι  την ψευδαίσθηση του φθαρμένου από τον χρόνο.
Εφαρμόζεται σε ξύλινες επιφάνειες και κατέχει σημαντική θέση στην διακόσμηση εσωτερικών χώρων, καθορίζοντάς την , έχοντας πολλούς οπαδούς.


8 σχόλια:

  1. Έχω και γω μια αγαπη στο shabby chic, τα εργα σου μου αρεσουν πολύ!!
    Και μια μικρή σύμπτωση , εφτιαξα και γω το ίδιο καδρακι, με το ιδιο θέμα και σχεδόν το ιδια χρωματα, το εχω ανεβάσει στο" βαλε φαντασια"......φοβερό;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γλυκιά μου Ράνια ,πράγματι απίστευτο και το ανεβάσαμε σχεδόν την ίδια ημέρα! υπέροχο και το δικό σου ,το είδα χτες και σου έγραψα και εγώ !χα- χα-χα!ταιριάζουν τα γούστα μας ως φαίνεται!φιλιά!!

      Διαγραφή
  2. Υπέροχη η δουλειά σου!!!!!!!!! Το shabby chic αγαπημένη τεχνική!!!!! Καλή Πρωτομαγιά!!!! Φιλιά!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πάντα με τον καλό λόγο!σε ευχαριστώ από καρδιάς!Καλή Πρωτομαγιά!

      Διαγραφή
  3. Δεν έχω γνώσεις στο ντεκουπάζ μα το αποτέλεσμα μου άρεσε πολύ.Υπέροχες οι παπαρούνες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλό μήνα να έχεις με υγεία και πολλές όμορφες δημιουργίες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλημέρα!!! Πολύ μου αρέσουν οι δημιουργίες σου!!! Καλώς σε βρήκα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Γράψτε το σχόλιο σας.... μου δίνετε χαρά !!!