Σάββατο 1 Μαρτίου 2014

 

  Σαν τον παλιό καιρό

Από τις  πιο όμορφες αλλά και πολυσυζητημένες τεχνικές στο ντεκουπάζ είναι τα κρακελέ. Η τεχνική παλαίωσης που μας δίνει την όψη του σπασίματος στην επιφάνεια , στο χρώμα ενός αντικειμένου  ( κρακελέ 1ος συστατικού ) ή την εικόνα μιας σπασμένης πορσελάνης  ( κρακελέ 2 συστατικών).Η ονομασία του υποδηλώνει το αποτέλεσμά του , αφού  crackle σημαίνει σπάω,κρακελάρω.


Με την χρήση των υλικών κρακελέ ,  προσπαθούμε να επιτύχουμε μια παλαιότητα , μια φθορά στο πέρασμα του χρόνου, μια ψευδαίσθηση ότι το αντικείμενο μας έχει φθαρεί.
Στην αγορά κυκλοφορούν πολλές μάρκες και είδη κρακελέ ( κατάλληλα για μικρά , μεσαία , μεγάλα σκασίματα ) αλλά στην ουσία οι κατηγορίες είναι δύο όπως έγραψα παραπάνω.Ο τρόπος χρήσης είναι συγκεκριμένος στο κάθε κρακελέ ( 1ος ή 2 συστατικών) αλλά κάποιες φορές αλλάζουν κάποιες λεπτομέρειες ανάλογα με τον κατασκευαστή του υλικού.

Η επιτυχία αυτής της τεχνικής δεν καθορίζεται μόνο από τις οδηγίες του κατασκευαστή της κάθε εταιρίας που θα επιλέξουμε , αλλά και από τις καιρικές συνθήκες πχ. την ζέστη ή την υγρασία που θα έχει ο χώρος μας.


Για τον λόγο αυτό οι προσπάθειες μας για το επιθυμητό αποτέλεσμα κάποιες φορές μπορεί να συνοδευτούν από την αποτυχία και να απογοητευτούμε.Ομως δεν πρέπει,
γιατί η προσπάθεια και ο πειραματισμός θα φέρουν την επιτυχία.Είναι ένα θέμα λοιπόν τα κρακελέ , όμως το αποτέλεσμα μας ανταμοίβει! Πειραματισμός ,τόλμη και επιμονή λοιπόν!

10 σχόλια:

  1. Ξένια μο, κατ αρχάς ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ, ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ!!!
    Τα κομμάτια σου είναι ΠΑ-ΝΕ-ΜΟ-ΡΦΑΑΑΑ,ειδικά το πιάτο μου έκλεψε την ματιά και την καρδιά.
    Εχεις απόλυτο δίκιο σ ό,τι γράφεις. Το επιτυχημένο κρακελέ είναι το ζητούμενο όλων μας,γιατί δίνει την πατίνα του χρόνου σ ένα νέο δημιουργημα και τ αναβαθμίζει αισθητικά.
    Εχουμε χαλάσει συσκευασίες και συσκευασίες να το πετύχουμε (εγω ακόμα δεν κατάφερα τα μεγάλα λεπτά σκασίματα,αλλά που θα πάει; θα μάθω...χαχαχαχα)
    Φιλάκια πολλά Καλό Αποκριατικο απόγευμα (ευτυχώς εδω σταμάτησαν οι ουρανοί να βρέχουν) και Καλή Σαρακοστή!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαρά μου,σε ευχαριστώ από καρδιάς για τα σχόλια σου! εδώ έβρεχε όλη την ημέρα και ο γιος μου απογοητεύτηκε γιατί δεν πετάξαμε τον πολυπόθητο χαρταετό!Καλή Σαρακοστή με υγεία!

      Διαγραφή
  2. Όπως λέει και η Χαρά, τα μεγάλα λεπτά σκασίματα ούτε εγώ τα καταφέρνω. Αλλά συνεχίζω τις προσπάθειες. Σήμερα το πρωί πριν φύγω από το σπίτι πέρασα το δεύτερο συστατικό σε 4 σουβέρ. Ανυπομονώ να επιστρέψω το βράδυ για να δώ άν έσκασαν ωραία.
    Τα έργα σου είναι πανέμορφα και τα δύο και ειδικά το πιάτο!!!!!!!
    Καλό μήνα και καλή Σαρακοστή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλή Σαρακοστή με υγεία Marie- Anne, χαίρομαι πολύ που σου αρέσουν,Αυτή την ανυπομονησία την ξέρω καλά χα-χα!καλό αποτέλεσμα!

      Διαγραφή
  3. Πανέμορφα.Δεν ξέρω γιατί μα δεν μπορώ να μπω στη παρακολούθηση σου, με πετάει έξω..λυπάμαι έχω προσπαθήσει πολλές μέρες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ πολύ.Δεν ξέρω τι πρόβλημα υπάρχει και τι πρέπει να κάνω και λυπάμαι.Καλή Σαρακοστή με δύναμη και υγεία!

      Διαγραφή
  4. Οι δημιουργίες σου είναι πανέμορφες με ένα υπέροχο κρακελε. Καλό μήνα να έχεις με υγεία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να είσαι καλά σε ευχαριστώ για τα καλά σου σχόλια.είδα το μπλόγκ σου πολύπλευρη και δημιουργικότατη μπράβο όλα υπέροχα!

      Διαγραφή
  5. Ξένια μου Καλό μήνα και Καλή Σαρακοστή!!!!! Οι δημιουργίες σου υπέροχες και το κρακελέ σου τέλειο θα έλεγα!!!!! Φιλιά!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ πολύ !!!!Καλή Σαρακοστή και σε εσένα φιλιά από Ερέτρια!

      Διαγραφή

Γράψτε το σχόλιο σας.... μου δίνετε χαρά !!!