Τρίτη, 19 Ιανουαρίου 2016

                                                                
                                                        Υγρό γυαλί ( ψυχρή υάλωση)

Το υγρό γυαλί είναι ένα είδος διάφανης , σκληρής , αχάρακτης , ανθεκτικής ρητίνης δύο συστατικών ( υγρό γυαλί και καταλύτης ) και λέγεται πως το αποτέλεσμά του είναι ίσο με 100 στρώσεις βερνικιού.
Οι εφαρμογές του πολλές , μα πάντα το χρησιμοποιούμε σαν φινίρισμα στα έργα μας (όπως το βερνίκι) συνήθως αυτούσιο ή με την προσθήκη χρώματος ακόμα και υλικών (χάντρες, όστρακα κλπ.) είτε σε συνδυασμό με άλλες τεχνικές όπως το ντεκουπάζ.
Μπορούμε να φτιάξουμε υπέροχα κοσμήματα δακτυλίδια , μενταγιόν, βραχιόλια , καρφίτσες, σκουλαρίκια με εικόνες- μοτίβα ή με τις φωτογραφίες των αγαπημένων μας ή ακόμα να γράψουμε το προσωπικό μας μήνυμα .
Μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε σαν φινίρισμα σε κάποιο τραπεζάκι μας ή σε δίσκο σερβιρίσματος ή όπου αλλού φανταστούμε .
Η διαδικασία είναι απλή,αρκεί να ανακατέψουμε πολύ καλά μαζί τα δύο υλικά που θα αγοράσουμε (το υγρό γυαλί και τον καταλύτη του) πάντα σε ίση ποσότητα δηλ. ένα προς ένα η αναλογία .
Στεγνώνει σε 24 ώρες και σε 48 -72 ώρες είναι έτοιμο προς χρήση.
TIP.....αφήνουμε τα αντικείμενα με το υγρό γυαλί να σταθεροποιηθούν σε μέρος χωρίς σκόνες , γιατί το υγρό γυαλί έχει την ιδιότητα να τραβά την σκόνη στην επιφάνειά του, έτι μετά δεν θα έχει ωραία λαμπερή επιφάνεια.
Καλές δημιουργίες !!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας.... μου δίνετε χαρά !!!